AD(H)D Expertise-Centrum

AD(H)D diagnostiek gebeurt zorgvuldig in het expertisecentrumte gebeuren om het juiste behandelingsprogramma te kunnen voorschrijven.

Diagnosestelling- Behandelprogramma- Verwijzing- Attesten- Opvolging

Diagnostiek AD(H)D en Behandeling

In ons AD(H)D Expertise-Centrum van de Psychologenpraktijk JoVo organiseren wij diagnostisch onderzoek bij jongeren en bij volwassenen. Als er sprake is van AD(H)D leren wij u diezelfde namiddag ook nog om zelfstandig uw eigen behandelingsprogramma uit te voeren.

Kostprijs: 250 euro

Welke klachten vaak voorkomen bij AD(H)D kunt u op deze site nalezen.

Als er geen sprake is van AD(H)D zoeken wij met onze 30-jarige ervaring in psychologie en psychiatrie verder naar de juiste diagnose.

AD(H)D Expertise-Centrum: diagnosestelling

Vaststellen van AD(H)D vereist een zorgvuldige diagnose.

In een gestructureerd interview met gerichte en concrete, eenvoudige vragen verkennen wij zorgvuldig uw eigen vermoeden dat u AD(H)D symptomen hebt.

AD(H)D kenmerken zoals ze verschijnen op het werk, in het gezin, tijdens uw jeugd. Symptomen  van AD(H)D in de partnerrelatie en in uw ruimere sociale context. AD(H)D klachten in uw verleden. Kenmerken van AD(H)D die u vertoonde als kind kunt u eventueel navragen bij familie en vrienden. Oude schoolrapporten leren vaak ook veel.

Testonderzoek AD(H)D

Bij een vermoeden van AD(H)D wordt u psychologisch getest in ons AD(H)D Expertise-Centrum. Na de interpretatie van het testonderzoek delen wij u de resultaten ervan mee. Dan volgt een diagnostisch gesprek waarin zowel het interview als testfase in zijn geheel besproken worden met u.

Andere klachten dan concentratieproblemen komen vaak (co-morbied) bij AD(H)D voor maar zijn weinig gekend als AD(H)D. Vaak worden deze over het hoofd gezien door hulpverleners.

AD(H)D diagnostiek gebeurt zorgvuldig in het expertisecentrumte gebeuren om het juiste behandelingsprogramma te kunnen voorschrijven.
ADHD/diagnose en behandelingsprogramma op één namiddag

Behandeling AD(H)D: programma

Eens de diagnose vaststaat bespreken wij diezelfde namiddag nog in detail wat u vanaf dan moet doen om de meeste van uw AD(H)D klachten voldoende te verminderen. Daarvoor hebben we een gedetailleerd en beproefd programma uitgewerkt.

Wij schrijven u een gezond behandelingsprogramma voor, zonder medicatie, tenzij uw behandelende arts daar uitzonderlijk anders over zou beslissen. Of tenzij AD(H)D medicatie tijdelijk een noodoplossing is (bv. komende examens)

Opvolging AD(H)D behandeling

Verdere opvolging gebeurt in principe per mail, zolang u het zelf nodig vindt. Dit maakt integraal deel uit van het behandelpakket waarvoor u betaalde. Heeft u verder nood hebt aan één of meerdere gesprekken of een psychotherapie? In dat geval zorgen wij dat er plaats is in onze agenda voor u.

U ontvangt een attest voor school of werkgever indien gewenst. Graag informeren wij de huisarts.

Tot slot verwijzen wij u terug naar uw behandelende arts/psycholoog. Daarmee is onze taak in het AD(H)D Expertise-Centrum van de Psychologenpraktijk ten einde en volgen wij verder op per mail, zolang als nodig.

Kostprijs voor het vaststellen, behandelen en opvolgen van AD(H)D in de Psychologenpraktijk-JoVo: 250 euro.Uw mailadres wordt niet getoond. Naam en mailadres invullen aub

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.