Oproep onderzoek ADD: proefpersonen gezocht

Onderzoek bij kinderen ADD behandeling

Kinderen gezocht voor Onderzoek ADHD

Momenteel loopt een grootschalig onderzoek vanuit het labo NatuRa (Natuurlijke producten en voeding, Onderzoek en Analyse) Van het departement Wetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen, in samenwerking met Universitair Ziekenhuis Gent, Universiteit Wageningen (Nl), Universitair Ziekenhuis Antwerpen,ZNA.

Wat onderzoekt men bij ADHD?

Klinisch en Wetenschappelijk richt het onderzoek zich op de behandeling ADHD door middel van Pycnogenol, dat geëxtraheerd wordt uit de Franse pijnboom, Pinus Pinaster. De bedoeling is om de behandelingseffecten op ADHD te vergelijken met methylfenidaat (bv Rilatine) en een placebo.

Behandeling ADHD voor wie en hoe verloopt het onderzoek ADHD?

In totaal worden 144 kinderen met ADHD of ADD gezocht tussen 6 en 12 jaar oud. Dit onderzoek loopt 10 weken lang. Daarbij gebeurt onderzoek van het bloed, urine, faeces en ook via vragenlijsten. Daarbij wordt zowel het gedrag van ADHD kinderen als hun immuniteit, oxidatie stress alsook klachten die co-morbied zijn nagegaan.

Doelstelling onderzoek ADHD

Onderzoek bij kinderen ADD behandeling

Onderzoek behandeling ADD

Bedoeling is om de oorzaken van ADHD en ADD beter te begrijpen en om via een aangepaste voeding met natuurlijke supplementen (en niet via medicatie) de klachten te verminderen.

Wat kunnen de kinderen van het ADHD onderzoek verwachten?

Deelnemen aan de mogelijke behandeling van tien weken is gratis maar de (grotendeels terugbetaalde) consultatie na tien weken is wel te betalen. De gezondheid van uw kind wordt nauwkeurig onderzocht door een arts gedurende verschillende onderzoekingen.

Pycnogenol supplementen worden gratis ter beschikking gesteld (op eigen initiatief en verantwoordelijkheid). Bij elk van de twee consultaties voor bloedafname ontvangt uw kind twee filmtickets, dus vier in totaal. Het bloed wordt afgenomen door een zeer ervaren kinderverpleegkundige. Misschien heeft uw kind niet direct voordeel aan het onderzoek. Maar het kan belangrijk zijn voor kinderen in de toekomst.

Meer info via uw huisarts, of tel. 03/265 27 06
Per mail: annelies.verlaet@uantwerpen.be.

Lees ook deze artikelen:

Uw mailadres wordt niet getoond. Naam en mailadres invullen aub

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.