Relatieproblemen oplossen

Waarom kiezen voor een relatietherapeut?

Uw relatietherapeut kan u een aantal concrete handvatten geven om relatieproblemen in een crisissituatie aan te pakken. Bijvoorbeeld bij relatieproblemen & vreemdgaan.

Soms is diepgaander therapie nodig. U bespreekt dan in de relatietherapie uw angsten, lijden en klachten. Daarna bekijken we hoe de relatieproblemen deels te begrijpen zijn binnen uw levensgeschiedenis, uw persoon en uw vroegere relaties.

Relatieproblemen oplossen? Dit gebeurt binnen een individuele relatietherapie, dus zonder uw partner. Maar ook als koppel kunt de Psychologenpraktijk raadplegen.

Hoe los ik mijn relatieproblemen op?

Relatieproblemen oplossen: hoe?

U bespreekt in de relatietherapie hoe u denkt over relaties, samenwonen, opvoeden van kinderen,  uw relatieproblemen, vreemdgaan,… Misschien ontdekken wij enorme verschillen tussen uw verwachtingen en de realiteit van het samenleven.

Relatieproblemen oplossen? Psychotherapie ontleedt de manier van communiceren en de seksuele relatie met uw partner. In de relatietherapie komen geheel eigen zaken aan het licht die van invloed zijn op uw relatieproblemen, uw vroegere relaties bijvoorbeeld.

De relatieproblemen oplossen in een individuele psychotherapie heeft als grote voordeel dat er rustiger en met meer diepgang wordt gewerkt. Wanneer uw partner er niet bij is, kan u makkelijker afstand nemen van kwetsuren die u elkaar heeft toegebracht.

Relatieproblemen eindigend op scheiding

Als een scheiding onvermijdelijk is, kan  u tijdens dit proces begeleiden. De relatietherapie helpt u om met uw partner tot goede afspraken te komen, bijvoorbeeld financieel, of over de kinderen.

Het noodzakelijke rouwproces over het vergane huwelijk wordt in relatietherapie besproken. Sommige mensen worstelen met de reacties van en de nieuwe verhouding tot beider families en vrienden.

Comments are closed.