Relatieproblemen oplossen

Waarom kiezen voor een relatietherapeut?

Zoals de meest koppels die willen hun relatieproblemen oplossen bevindt u zich in een crisissituatie: uw voortdurende ruzies duren al veel te lang of worden te heftig. Misschien spreekt u luidop over scheiden of maken de relatieproblemen u depressief en verpesten ze de gezinssfeer. Of leggen ze teveel druk op de kinderen.

Relatieproblemen oplossen kunt u bij onze relatietherapeut.

[maxbutton id=”1″]

Relatieproblemen stress

Soms zijn in relatietherapie enkele concrete handvatten voldoende om de crisis in uw relatie te bedwingen. Bijvoorbeeld bij relatieproblemen & vreemdgaan.

Soms is diepgaander therapie nodig aan de hand van concrete situaties. U bespreekt dan in de relatietherapie uw angsten, lijden en klachten. Ik tracht beide partners elkaars standpunten beter te leren begrijpen. Bijvoorbeeld door hun eigen beleving van de relatie te helpen duidelijk maken aan hun partner. Daarbij zoeken we uit hoe de relatieproblemen (deels) te begrijpen zijn binnen ieders levensgeschiedenis, persoon en sociale context.

Relatieproblemen: psycholoog?

Relatieproblemen oplossen? Dit gebeurt soms ook binnen een individuele therapie, dus zonder uw partner. De relatieproblemen oplossen in een individuele psychotherapie heeft als voordeel dat er rustiger en met meer diepgang wordt gewerkt. Wanneer uw partner er niet bij is, kan u uw eigen demonen aanpakken die de relatie bemoeilijken.

Relatietherapie als oplossing of als scheidingstherapie
Hoe los ik mijn relatieproblemen op?

Relatieproblemen oplossen: hoe?

U bespreekt in de relatietherapie hoe u denkt over relaties, samenwonen, opvoeden van kinderen,  uw relatieproblemen, vreemdgaan,… Soms ontdekken wij enorme verschillen tussen uw verwachtingen en de realiteit van het samenleven.

Relatieproblemen oplossen? Psychotherapie ontleedt concreet ook de manier van communiceren en de seksuele relatie met uw partner. In de relatietherapie komen geheel eigen zaken aan het licht die van invloed zijn op uw relatieproblemen, uw vroegere relaties bijvoorbeeld.

Relatieproblemen door rouw

Mannen en vrouwen gaan vaak op een verschillende manier met verlies om. Verlies om een kind, een ouder, broer of zus. Wat doet dit met de relatie? Soms wil de éne partner er veel over praten. Terwijl de andere zijn verdriet stilletjes wil verwerken. Soms leidt een sterk uiteenlopende manier van rouwen tot een scheiding.

Relatieproblemen: hulp bij scheiding

Soms blijft er enkel scheidingsbemiddeling over als oplossing. Dan werken we naar een E.O.T., en voorkomen we een vechtscheiding. In de eerste plaats in het belang van de kinderen.

Als een scheiding onvermijdelijk is, kan ik u tijdens dit proces begeleiden. De relatietherapie helpt u om met uw partner tot goede afspraken te komen, bijvoorbeeld financieel, of over de kinderen.

Het noodzakelijke rouwproces over het vergane huwelijk wordt in relatietherapie vaak besproken. Vele scheidende koppels worstelen met de reacties van beider families en vrienden.

Wil u meer voorbeelden van psychologische problemen die wij behandelen in onze Psychologenpraktijk?

[maxbutton id=”1″]