Contact ADHD|ADD

Mijn naam is Jan Schrans, ik ben klinisch psycholoog en psychotherapeut sinds 1988. Via contact ADHD|ADD komt u automatisch bij mij terecht.

Gezonde en veilige ADD behandeling

Op twee uur krijg je hier een diagnose met een beknopt verslag (indien uw expliciete toestemming!) voor uw huisarts. Het uitgebreide verslag krijg je mee naar huis. Je kunt ook een attest krijgen voor werk of school. We bieden ook een veilig en gezond behandelingspakket zonder medicatie aan. Deze behandeling ontwikkelden we sinds 2016 en wordt steeds verder verfijnd met de laatste wetenschappelijke inzichten.

Lees hier meer over het AD(H)D onderzoek

Ruime ervaring

Ik studeerde af als Master Klinisch Psycholoog in 1988 en specialiseerde me in het testen en behandelen van ADHD en ADD sinds 2012. Daarvoor werkte ik 18 jaar in een psychiatrisch ziekenhuis met jongeren en volwassenen met ernstige tot zeer ernstige psychische problemen. Ik ken daardoor vele psychologische problemen zeer goed. Sinds 2001 heb ik ook mijn eigen privé Psychologenpraktijk Jovo.

Zoals wel meer psychologen volgde ik verschillende langdurige opleidingen psychotherapie. Maar ik merkte tijdens al die jaren in de praktijk dat een aantal patiënten weinig geholpen werden met mijn psychotherapie. Zonder dat ik precies wist waarom. Dat gebeurt ook bij mijn collega’s.

ADD bij volwassenen, een goed bewaard geheim

In 2012 werd het me duidelijk dat de meeste van deze moeilijk te behandelen patiënten ADD hadden. ADD is hetzelfde als ADHD maar dan zonder de typische overbeweeglijkheid en impulsiviteit. Anders gezegd, mensen met ADD klachten zijn vooral zeer onoplettend: stil, braaf en verstrooid. Verder vindt u de kenmerken van ADD.

Door mijn jarenlange ervaring in het multidisciplinair team van het ziekenhuis kon ik patiënten met ADD redelijk vlug detecteren. Na het diagnostisch testonderzoek stuurde ik een verslag naar de huisarts en deze gaf hun dan medicatie. Daarmee was het probleem vaak opgelost.

Maar vele van deze patiënten keerden terug omdat ze teveel last kregen van de medicatie en de bijwerkingen ervan. Of omdat ze ongerust waren over de gevolgen van het langdurig nemen van medicatie voor ADHD en ADD.

Met een apart deel van ons pakket leer je om dit programma volledig zelfstandig te starten en vol te houden. Op die manier slagen wij erin om ook de tijdsinvestering en de kostprijs voor de behandeling laag te houden.

We volgen je verder gratis op per mail zolang je dat wenst.

Maak hier een afspraak voor het onderzoek naar AD(H)D

Leer meer over het testonderzoek via een klik op onderstaande blauwe knop. Vind je geen gepast moment meer of lukt het niet om een afspraak in te boeken? Geen nood, bel of mail me en ik doe dit voor jou.

Tarief

Tarief 60 euro incl: individuele sessie, eerste  kennismakingsgesprek, aankoop online behandelingsprogramma ADD bij volwassenen, supervisie, relatietherapie, gezinstherapie of psychotherapie, leertherapie voor collega’s.

Maak hier een afspraak voor een gewone consultatie

Tarief 75 euro incl: Coaching met terugbetaling door werkgever, verzekeraar of als bedrijfsonkosten. 

Tarief 60 euro incl: Online Programma ADHD Volwassenen met drie Webinars (50′ gratis, 42′ en 28′) en twee aankooplijsten om zelf uw behandeling thuis te starten en vol te houden.

Tarief 200 euro incl: Diagnosestelling ADHD Volwassenen met attesten, verslag, overleg en info nadien per mail inbegrepen.

Maak hier een afspraak voor het onderzoek naar AD(H)D

Niet nageleefde afspraken of te laat afgezegde afspraken (binnen 48u) worden in elk geval integraal betaald aan de psycholoog.

Volg ons ook op Twitter

Volg ons ook op Facebook

Expertisecentrum contact ADHD|ADD
Expertisecentrum voor ADHD en ADD bij volwassenen en jongeren.

Psycholoog Jan Schrans: ADHD coach, gespecialiseerd in ADD bij jongeren en volwassenen.

psycholoog, psycholoog in de buurt, psycholoog Kortrijk, psychologie
Klinisch psycholoog Jan Schrans

Tel.: 0472216365

Expertisecentrum ADHD|ADD bij u in de buurt:

De psychologenpraktijk is centraal gelegen, net op de grens van Oost- en West-Vlaanderen. Kruishoutem ligt aan de E17  midden tussen Kortrijk en Gent, centraal tussen DeinzeWaregem en Oudenaarde. Het is een heel rustig gelegen plek die anonimiteit waarborgt.

Voor jouw ADHD|ADD problemen bieden wij testonderzoek, een online behandeling, follow-up per mail of  psychotherapie aan. Je eerste afspraak in ons Expertisecentrum kan plaats vinden nog binnen de week.

Collega’s bieden wij hetzij supervisie, hetzij intervisie of leertherapie aan bij de behandeling van hun patiënten met ADHD|ADD in hun eigen setting.

Wegbeschrijving naar Expertisecentrum voor contact ADHD|ADD:

Gebruik Ctrl + scrollen om in- en uit te zoomen op de kaart

Met de auto naar Expertisecentrum ADHD|ADD

Let op: GPS duidt meestal eerst de Waregemsesteenweg aan. Dat is een straat in Kruisem in de buurt van de Psychologenpraktijk. Maar de Praktijk ligt aan de Waregemsestraat, op de hoek met de Herlegemstraat. Ongeveer halfweg tussen de brug over de E17 en Kapsalon Kathie.

De psychologenpraktijk ligt net op de grens van Oost- en West-Vlaanderen nabij Waregem. Kruisem vind je midden tussen Kortrijk en Gent, bij DeinzeWaregem en Oudenaarde. De psychologenpraktijk ligt op een rustige plaats midden het groen in de Vlaamse Ardennen aan de voet van Nokerberg.

Als je van Kortrijk komt neem je best op de E17 afrit Waregem. De Waregemsestraat 80 in 9771, Kruishoutem (Nokere) is gesitueerd op twee kilometer van de Ring van Waregem, drie kilometer van de E17 te Waregem.

Van Deinze, Zulte en Oudenaarde is het 15 minuten rijden naar ons Expertisecentrum ADHD|ADD.

Contact ADHD|ADD expertisecentrum vanuit Kortrijk

Als je in Kortrijk woont bereik je ons Expertisecentrum ADHD|ADD met de auto na 25 minuten. Neem de afrit van Waregem links richting Centrum Waregem tot de lichten rechts. Na ongeveer 600 m ring van Waregem sla je af naar richting Nokere. De GPS volgt een andere richting via de veldwegen. Eens op de brug E17 zie je 300 m verderop het Expertisecentrum ADHD|ADD liggen aan de linkerkant.

Vanuit Gent neem je beter de afrit in Kruisem en volg je restaurant ‘Hof van Cleve’ maar rij op dit weggetje dan verder tot op het eind. Sla dan rechts af op de Waregemsesteenweg tot net voor de brug over de E17 . Daar links links en rechtdoor tot bij de Waregemsestraat.

Contact ADHD|ADD met het openbaar vervoer

Het expertisecentrum ADHD|ADD in Nokere is zowel ’s morgens als ’s avonds te bereiken met de bus vanaf station Waregem. Overdag vind je een belbus. Er bevindt zich naast het Expertisecentrum een bushalte.

Fiets beschikbaar

Met de fiets bevindt Expertisecentrum ADHD|ADD zich op ongeveer vier kilometer of 15′ van station Waregem.

In het station zijn fietsen te huur bij blue-bike voor 1.15 euro de rit. Het zijn uni-sex fietsen met een mandje, een fietsslot en een zadel dat je kunt aanpassen. De weg van het station naar Expertisecentrum ADHD|ADD is rustig en mooi.

Onze adresgegevens zijn:

Waregemsestraat 80*
9771 Kruishoutem

*let op met GPS die vaak Waregemsesteenweg aanduidt!

E-mail:jan.schrans@gmail.com
Tel: 0472/21 63 65

Maak hier een afspraak voor een gewone consultatie

One thought on “Contact ADHD|ADD

  1. Anoniem

    september 1, 2021 at 4:34pm

    Hey,

    Ik zou graag ergens in november zo een ADHD onderzoek willen laten doen. Ik merk dat veel van de symptomen aanwezig zijn al van jongs af aan… Ik heb het er de laatste tijd wel moeilijk mee dat veel dingen energie kosten. Plannen, organiseren en zelfs mijn aandacht erbij houden tijdens het rijden lukt moeilijk. Vergeetachtigheid, prioriteiten stellen,… Tijdens mijn schoolcarrière vielen de symptomen minder hard op, omdat ik redelijke punten had op school en verder niet veel verantwoordelijkheden op mij had. Ik luisterde niet zo vaak tijdens de les en was vaak dromerig (lukte me niet tenzij de les interessant was), maar nam mijn leerstof dan door ‘s avonds en mijn punten waren prima. Laten we zeggen dat ik niet veel moeite moest doen. Pas op unief begon ik het meer en meer te voelen dat bv op het laatste moment studeren niet altijd evident was. Sinds ik ben beginnen werken, merk ik dat het echt wel problematisch is. Naar aanleiding van een verkeersongeval die bijna dreigde te gebeuren, stuur ik dit bericht… Ik merkte al eerder dat ik zonder dat ik het wil roekeloos rijd… Ik heb dat al eens voorgehad dat ik met de fiets ergens naartoe ging en te voet naar huis ben teruggekeerd omdat ik vergeten was dat ik met de fiets was terwijl mijn fiets letterlijk voor mijn neus stond (om maar een voorbeeld te geven).

    Groetjes,

Uw mailadres wordt niet getoond. Naam en mailadres invullen aub

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.