Afspraak voor ADHD|ADD

Contact ADHD|ADD: klik op één van de onderstaande blauwe knoppen om zelf een afspraak onderzoek ADHD|ADD vast te leggen in onze agenda:

Afspraak AD(H)D onderzoek volwassenen Nokere, Geraardsbergen of videocall

Afspraak onderzoek ADHD bij kinderen te Geraardsbergen of video-call

Koop hier uw doe-het-zelf-pakket AD(H)D Behandelprogramma

Onze adresgegevens zijn:

Waregemsestraat 80
9771 Nokere-Kruisem

De Praktijk bevindt zich om de hoek, in de Herlegemstraat, aan de kleine parking (dolomiet) links.

Uw auto kunt u parkeren voor de deur of op de kleine parking.

(Let op met GPS die vaak verkeerdelijk Waregemsesteenweg aanduidt!)

en

Zikastraat 126

Moerbeke-Geraardsbergen

(de Praktijk bevindt zich iets naar beneden voorbij de brievenbus)

Parkeren op de hoek van Dokter Derolaan, in geen enkel geval in de Zikastraat!

Tarief

Tarief 300 euro incl *(sinds 1 mei 2022): Diagnosestelling ADHD Volwassenen , attesten, verslagen, overleg en info nadien per mail inbegrepen. Daarbij ontvangt u gratis het online behandelprogramma (sinds 21/2/22).

Tarief 100 euro incl.: Online behandelpakket ADHD Volwassenen met drie Webinars (50′ gratis, 42′ en 28′) en twee aankooplijsten om zelf uw behandeling thuis te starten en vol te houden. Dit programma is gratis voor mensen die gediagnosticeerd werden in deze Praktijk met AD(H)D.

*Bij te laat of niet afgezegde afspraken wordt automatisch een verbrekingsvergoeding aangerekend van 70 euro.

jan.schrans@gmail.com

Ervaring en opleiding van onze psychologen:

Onze opleiding master klinische Psychologie volgden wij aan Universiteit Gent. Bovendien volgden wij bijkomende opleidingen psychotherapie.

Klinisch psycholoog Jan Schrans

Contact ADHD|ADD
Klinisch Psycholoog Jan Schrans

Mijn naam is Jan Schrans, ik ben klinisch psycholoog sinds 1988 en psychotherapeut sinds 1991.

Ik werd erkend voor het volgende:

EersteLijns Psycholoog (ELP)
Gespecialiseerde Psychologische Zorg (GPZ)

Via de blauwe knop kunt u een contact ADHD|ADD maken bij mij. Het onderzoek kan plaats vinden in Nokere, Geraardsbergen of via videocall.

lees meer

Ruime ervaring

In 1988 werd ik Master in de Klinische Psychologie. Ik werkte 18 jaar in een psychiatrisch ziekenhuis met jongeren en volwassenen met ernstige tot zeer ernstige psychische problemen. Ik leerde er Testdiagnostiek kennen van een veelheid aan psychologische problemen. Vanaf 2012 specialiseerde ik me in het onderzoek en de behandeling van ADHD en ADD. Sinds 2001 heb ik de privé Psychologenpraktijk Jovo.

Sindsdien volgde ik verschillende langdurige opleidingen psychotherapie. Bij sommige patiënten leverde de therapie weinig op. Zonder dat ik precies wist waarom. ADHD|ADD is vaak moeilijk te detecteren

ADD bij volwassenen, een goed bewaard geheim

In 2012 werd het me duidelijk dat de meeste van deze moeilijk te behandelen patiënten ADD hadden. Verder vindt u de kenmerken van ADD. Voor contact ADHD|ADD onderzoek.

Opleiding klinisch psycholoog in psychologenpraktijk JoVo

Licentiaat (master) klinische en ontwikkelingspsychologie (onderscheiding) aan Universiteit Gent sinds 1988.

Opleiding Psychotherapie

Bijkomende driejarige opleiding psychotherapie, richting gezinstherapie aan het Leuvens Instituut voor Systeem georiënteerde Therapieën. In 1994 verwierf ik een postgraduaat Psychodrama aan Universiteit Gent.

Jan Schrans was gastdocent psychotherapie/psychodrama met jongeren aan Universiteit Gent, Faculteit psychologie, aan Vakgroep Ontwikkelingspsychologie en aan Vakgroep Orthopedagogie.

Beroepsvereniging

Ik werd participant in de Belgische School voor Psychoanalyse. Ik bleef er van 2004 tot 2018. Verder ben ik lid van de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen (www.vvkp.be) en de Belgische Federatie voor Psychologen (www.bfp-fbp.be). Ondertussen heb ik 35 jaar ervaring met jongeren en volwassenen. Ervaring heb ik ook met de meest uiteenlopende problemen. Maak contact ADHD|ADD.

Psychotherapie met jongeren

Ik heb veel ervaring in het behandelen van jongeren. Ik werkte 18 jaar op de jeugdafdeling van een psychiatrisch ziekenhuis.

Mijn specialiteiten zijn o.a. eetproblemen, ADD en ADHD bij jongeren, psychose en autisme bij tieners.

Psychiatrie

Van 1992 tot 2010 werkte ik in een gespecialiseerd ziekenhuis te Pittem.

Ik werkte er met jongeren en volwassenen met zeer ernstige problemen. Ik werkte daar met problemen als anorexia maar ook werkte ik met zelfmoordproblemen, autisme, automutilatie en psychose.

Sindsdien kan ik goed inschatten wanneer een psychotherapie of een opname in een ziekenhuis nodig is.

Contact ADHD|ADD, diagnose en behandeling van volwassenen

Door mijn jarenlange ervaring in het team van het ziekenhuis kon ik patiënten met ADD vlug detecteren.

Maar vele van deze patiënten keerden terug. Omdat ze teveel last kregen van de medicatie en de bijwerkingen. Of omdat ze ongerust waren over de gevolgen van het langdurig nemen van medicatie voor ADHD en ADD.

Eigen behandelprogramma

In 2016 ontwikkelden we een behandelprogramma voor volwassenen met ADD zonder medicatie. Contact ADHD|ADD.

Sinds 2016 specialiseerde Jan Schrans zich steeds meer in diagnostiek en behandeling van ADD bij volwassenen.

Lees hier meer over het AD(H)D onderzoek

Koop hier uw doe-het-zelf-pakket AD(H)D Behandelprogramma

Afspraak onderzoek ADHD bij kinderen te Geraardsbergen of video-call

Afspraak AD(H)D onderzoek volwassenen Nokere, Geraardsbergen of videocall

toon minder

Sabine Vranken, klinisch psycholoog, kinderpsycholoog, jongerentherapeut

Sabine Vranken is klinisch psycholoog , relatietherapeut en kinderpsycholoog met 25 jaar ervaring.
Klinisch Psycholoog Sabine Vranken

Ik ben Sabine Vranken.

Eerste werk

In 1993 studeerde ik af als klinisch en ontwikkelingspsycholoog aan de Universiteit Gent. Ik kon onmiddellijk aan de slag als licentiaat in de orthopedagogie in een voorziening voor mensen met een mentale beperking. Ik deed er ervaring op in het leiden van teams en het opstellen van behandelingsplannen.

lees meer

Onderwijs en CLB

In 1996 maakte ik de overstap naar het onderwijs. Een kleine twintig jaar werkte ik in het CLB als psycholoog in het lager en middelbaar onderwijs. Al deze jaren heb ik met veel passie leerlingen, ouders en leerkrachten begeleid. In 2015 werd ik er directeur. Vanaf 2010 werk ik daarnaast ook als zelfstandig psychotherapeut.

Levenslang leren draag ik hoog in het vaandel. Gedurende mijn loopbaan volgde ik verschillende langdurige en kortdurende opleidingen.

Verdere opleidingen

Zo verdiepte ik mij in de gedragstherapie en de ratio-emotieve therapie. Omdat ik graag werk met leerlingen met gedragsmoeilijkheden volgde ik ‘LSCI’ en ook een jaaropleiding ‘Geweldloos Verzet en Nieuwe Autoriteit’.

In 2002 volgde ik een driejarige opleiding oplossingsgericht werken volgens het Solution Focused Milwaukee model. In 2008 volgde de vierjarige opleiding tot psychotherapeut in oplossingsgerichte therapie aan het Korzybski Instituut te Brugge.

Ik draag het oplossingsgericht gedachtegoed verder uit door het geven van workshops en vormingen. Daarnaast begeleid ik teams met als doel de onderlinge positieve interacties te stimuleren. Dit doe ik onder andere aan de hand van Open Mind. Dit is een oplossingsgericht interactiespel dat ik mee ontwikkelde aan het Korzybski Instituut.

Publicatie

In 2015 publiceerde ik samen met Paulina Koeman het boek ‘Wat kan je van stokstaartjes leren?, Interventietechnieken voor oplossingsgericht werken met kinderen en jongeren’.

Mensen die met me werken waarderen me om mijn enthousiasme, gedrevenheid en positieve ingesteldheid.

toon minder

Volg ons daarom ook op Twitter

En volg ons ook op Facebook

Expertisecentrum contact ADHD|ADD
Expertisecentrum voor ADHD en ADD bij volwassenen en jongeren.

Contact ADHD|ADD bij u in de buurt:

De psychologenpraktijk is centraal gelegen, net op de grens van Oost- en West-Vlaanderen. Kruishoutem ligt aan de E17  midden tussen Kortrijk en Gent, centraal tussen DeinzeWaregem en Oudenaarde. Het is een heel rustig gelegen plek die anonimiteit waarborgt.

lees meer

Wegbeschrijving naar Expertisecentrum voor contact ADHD|ADD:

Gebruik Ctrl + scrollen om in- en uit te zoomen op de kaart

Met de auto naar Expertisecentrum contact ADHD|ADD

Let op: GPS duidt meestal eerst de Waregemsesteenweg aan. Dat is een straat in Kruisem in de buurt van de Psychologenpraktijk. Maar de Praktijk ligt aan de Waregemsestraat, op de hoek met de Herlegemstraat. Ongeveer halfweg tussen de brug over de E17 en Kapsalon Kathie.

De psychologenpraktijk ligt net op de grens van Oost- en West-Vlaanderen nabij Waregem. Kruisem vind je midden tussen Kortrijk en Gent, bij DeinzeWaregem en Oudenaarde. De psychologenpraktijk ligt op een rustige plaats midden het groen in de Vlaamse Ardennen aan de voet van Nokerberg.

Als je van Kortrijk komt neem je best op de E17 afrit Waregem. De Waregemsestraat 80 in 9771, Kruishoutem (Nokere) is gesitueerd op twee kilometer van de Ring van Waregem, drie kilometer van de E17 te Waregem.

Van Deinze, Zulte en Oudenaarde is het 15 minuten rijden naar ons Expertisecentrum ADHD|ADD.

Contact ADHD|ADD expertisecentrum vanuit Kortrijk

Als je in Kortrijk woont bereik je ons Expertisecentrum ADHD|ADD met de auto na 25 minuten. Neem de afrit van Waregem links richting Centrum Waregem tot de lichten rechts. Na ongeveer 600 m ring van Waregem sla je af naar richting Nokere. De GPS volgt een andere richting via de veldwegen. Eens op de brug E17 zie je 300 m verderop het Expertisecentrum ADHD|ADD liggen aan de linkerkant.

Vanuit Gent neem je beter de afrit in Kruisem en volg je restaurant ‘Hof van Cleve’ maar rij op dit weggetje dan verder tot op het eind. Sla dan rechts af op de Waregemsesteenweg tot net voor de brug over de E17 . Daar links links en rechtdoor tot bij de Waregemsestraat.

Contact ADHD|ADD met het openbaar vervoer

Het expertisecentrum ADHD|ADD in Nokere is zowel ’s morgens als ’s avonds te bereiken met de bus vanaf station Waregem. Overdag vind je een belbus. Er bevindt zich naast het Expertisecentrum een bushalte.

Fiets beschikbaar

Met de fiets bevindt Expertisecentrum ADHD|ADD zich op ongeveer vier kilometer of 15′ van station Waregem.

In het station zijn fietsen te huur bij blue-bike voor 1.15 euro de rit. Het zijn uni-sex fietsen met een mandje, een fietsslot en een zadel dat je kunt aanpassen. De weg van het station naar Expertisecentrum ADHD|ADD is rustig en mooi.

toon minder

Hoe verloopt uw eerste gesprek bij de psycholoog in de Psychologenpraktijk JoVo?

Voor jouw ADHD|ADD problemen bieden wij testonderzoek, een online behandeling, follow-up per mail of  psychotherapie aan. Je eerste afspraak in ons Expertisecentrum kan plaats vinden nog binnen de week.

Collega’s bieden wij hetzij supervisie, hetzij intervisie of leertherapie aan bij de behandeling van hun patiënten met ADHD|ADD in hun eigen setting.

lees meer

Overzicht

In eerste instantie tracht de psycholoog uw klachten te begrijpen binnen het breder kader van uw familiegeschiedenis en omgeving. Daartoe stelt de psychotherapeut gerichte en eenvoudige vragen tijdens het kennismakingsgesprek.

Psycholoog JoVo te Nokere
Psychologenpraktijk Jovo

Eigen vragen aan de psycholoog

Tijdens uw eerste gesprek in de psychologenpraktijk kunt u al uw vragen kwijt aan de psycholoog over de begeleiding (diagnose, advies, coaching, psychotherapie) en hoe deze verloopt. Bijvoorbeeld: duur, frequentie, tarief, methodiek, verwachtingen, geheimhouding.

Uw verhaal

Daarnaast kunt u alles vertellen wat u zelf wil: wat er verkeerd loopt in uw leven, de klachten die u heeft. Hoe alles zover gekomen is. En het spreekt vanzelf dat u niets hoeft te vertellen dat u niet wilt vertellen. De psycholoog zal dit gesprek met vragen en uitleg vlot en aangenaam laten verlopen.

Advies

De psycholoog zal u na één of een paar verkennende gesprekken concreet advies geven, coaching of psychotherapie voorstellen, of u verwijzen. U krijgt vanaf 21/2/22 ook gratis ons online behandelprogramma mee.

Kan ik de Psychologenpraktijk vertrouwen?

Ja. De klinisch psychologen zijn gebonden aan de deontologie van hun beroepsgroepen en aan de ethiek. Alles wat u in de Psychologenpraktijk vertelt, is strikt vertrouwelijk. Het is gesprekstherapie. Er bestaat ook een tuchtraad bij de psychologencommissie waar u zelf terecht kunt bij klachten over uw psychotherapeut: www.compsy.be/klacht.

De beëindigde of afgebroken psychotherapie kunt u later steeds herstarten. U krijgt dan voorrang op nieuwe patiënten. Dit betekent dus dat de relatie met de psychotherapeut voor altijd een relatie psychotherapeut-patiënt blijft, ook na de therapie.

Psychologen mogen over de psychotherapie geen mededelingen doen aan anderen zonder uw schriftelijke toestemming. De psychotherapeut heeft uitzonderlijk wel spreekrecht in noodgevallen. Zelf kunt u uiteraard steeds aan om het even wie alles vertellen over uw psychotherapie en over uw psychotherapeut.

Is de Psychologenpraktijk gebonden aan regels?

Ja. De psychotherapeut in de psychologenpraktijk moet zich bij de uitoefening van zijn beroep aan strikte beroepsregels houden. Deze regels staan in de beroepscode voor psychologen van de Belgische Federatie voor Psychologen (www.bfp-fbp.be). Zie daarvoor ook de deontologie van VVKP.

Daarenboven is een psychotherapeut gebonden aan de regels van de beroepsvereniging waartoe hij behoort. In de Psychologenpraktijk vindt u die terug op www.bsp-ebp.be

De basisregels van onze Psychologenpraktijk:

  • De psycholoog is onderworpen aan een strikt beroepsgeheim.
  • Het tarief is vast en de betaling gebeurt na elke sessie.
  • De frequentie van de gesprekken is vast. De duur van elk gesprek is vast.

Voor alle vragen of klachten over uw psychotherapie in de Psychologenpraktijk kunt u terecht bij ons, bij uw huisarts en bij de Vlaamse Vereniging voor Geestelijke Gezondheidszorg (www.vvgg.be)

toon minder

Psycholoog krijgt code

Sinds 26 mei 2016 heeft de psycholoog een eigen deontologische code. De code ligt in onze wachtkamer.

lees meer

Deontologie van de psycholoog.
Wat mag en kan een psycholoog deontologisch (niet).

Dat is een hele geruststelling voor wie met zijn psychologische problemen werkt. Of wie werkt met die van zijn kinderen, en professionele hulp zoekt bij een psycholoog.

De deontologische code omschrijft uitvoerig de regels van het beroepsgeheim en de algemene principes waaraan een psycholoog zich dient te houden. Zij beschrijft de verantwoordelijkheid, competentie en integriteit.

Een hele stap voorwaarts naar een volwaardige beroepsuitvoering van de (klinisch) psycholoog. Elke psycholoog krijgt deze deontologische code.

De wettelijke erkenning van de klinisch psycholoog en psychotherapeut gebeurde op 1 januari 2016.

De volledige deontologische code kunt u nalezen.

toon minder

FAQ

Is een psychotherapie volgen moeilijk?

Neen, iedereen kan het, op zijn eigen tempo. De psychotherapeut is gespecialiseerd in het werken met mensen met psychologische problemen die moeite hebben om te spreken.

Moet ik medicatie innemen om psychotherapie te volgen?

Neen, in tegendeel, vaak zorgt psychotherapie ervoor dat medicatie kan verminderd worden of stopgezet. In sommige gevallen zal uw behandelende arts bepalen of een combinatie van medicatie of therapie nodig is.

Schizofrenie

Bij sommige psychische ziektes (bv. schizofrenie, bipolaire) is medicatie echt wel nodig in combinatie met psychotherapie.

Psychotherapie & medicatie

Pillen of spreken?
Is medicatie nodig in de Psychologenpraktijk?

Raadpleeg uw arts

Bespreek het gebruik van medicatie steeds met uw huisarts of psychiater. Volg daarbij steeds het advies van uw arts! Bij twijfel vraag advies aan een tweede arts, uw eigen arts zal u dat niet kwalijk nemen. Neem in geen enkel geval medicatie op eigen initiatief! Raadpleeg bij twijfel steeds uw arts voor het verhogen of verlagen van de dosis.

De juiste psycholoog-psychotherapeut vinden

Een geschikte psycholoog vinden is geen gemakkelijke opdracht.  Het beroep van klinisch psycholoog is recent erkend. En er bestaat  pas sinds 3 maart 2018 een wettelijke bescherming van de titel ‘psychotherapeut’.  Elke huisarts heeft de lijst met de erkende psychologen.

”toon

Bekijk ons tarief

Afspraak AD(H)D onderzoek volwassenen Nokere, Geraardsbergen of videocall

Afspraak onderzoek ADHD bij kinderen te Geraardsbergen of video-call

Koop hier uw doe-het-zelf-pakket AD(H)D Behandelprogramma

Er is nog een heleboel meer informatie over psychologen en psychotherapie.

One thought on “Afspraak voor ADHD|ADD

  1. Auteur

Reacties zijn gesloten.