ADHD|ADD Behandelprogramma

AD(H)D behandeling zonder medicatie

Er bestaan vele verschillende vormen van ADD behandeling zonder medicatie. Maar er is weinig wetenschappelijk bewijs dat deze behandelingen ook effectief werken.

Soorten alternatieve ADD behandelingen

Er bestaat homeopathie, diëten, allerlei kruiden, acupunctuur, supplementen op basis van boomschors of groene thee, speciale brillen, visolie, relaxatie, mindfulness, bio-feedback, weglating van suikers of smaak-en kleurstoffen, yoga, meditatie enzovoorts.

Weinig wetenschappelijk bewijs

Wetenschappelijk bewijs is er enkel voor toediening van omega-3 vetzuren en het vermijden van voedseladditieven bij kinderen. Ook gaming in combinatie met sporten bij jonge kinderen (4-5 jaar) hebben een significant effect. Daarnaast heeft het toedienen van vitamine D-3 aan volwassenen een bewezen effectiviteit.

Als er al wetenschappelijk onderzoek is naar de effecten van alternatieve behandelingen voor ADD, dan gebeurt dat onderzoek meestal op één element (bv één supplement), zonder rekening te houden met algemene zaken als voeding, beweging en slaaphygiëne. Bovendien gebeurt dit meten van het effect van de alternatieve behandeling meestal op te korte termijn, bv. 10 weken. Want in scherpe tegenstelling tot medicatie treedt het effect bij alternatieve methodes meestal pas op na langere tijd.

Wat toont de klinische praktijk

Hoewel het niet wetenschappelijk bewezen is toont de klinische praktijk aan dat een langdurige behandeling die een combinatie is van verschillende peilers effect heeft. Die peilers zijn slaaphygiëne, voeding, enkele specifieke supplementen alsook voldoende bewegen. In zijn totaliteit en na verloop van voldoende tijd heeft dit een gunstig effect op de klachten van ADD bij volwassenen.

Ons eigen behandelprogramma

Wij ontwikkelden in 2016 een online programma om de klachten van ADD bij volwassenen te bestrijden. Het is gericht op het verbeteren van aandacht en concentratie, organiseren, stemming, slaaphygiëne, vlotheid in sociale contacten, uitstelgedrag enzoverder. Bevraging van onze patiënten die het programma volgen geeft goede resultaten. Bovendien maakt het onze patiënten ook gezonder en fitter.

Het bestaat uit vier peilers, namelijk een goede slaaphygiëne, gezonde voeding (geen dieet), de juiste supplementen (geen medicatie) en voldoende beweging. Het programma legt uit in detail wat u precies moet doen. Bovendien maakt het ook duidelijk hoe u het programma vlot kunt starten en het volhouden.

Hieronder vindt u beknopt uitgelegd wat het ADD behandelprogramma heel concreet inhoudt.

Wat houdt de ADD behandeling in?

Concreet bevat het programma: een eerste Webinar (42′) waarin het programma wordt uitgelegd. De juiste oliën en vetten, natuurlijke suikers, groenten en fruit, granen, soorten gezond ontbijt, soorten thee, alcohol en ander vocht. Ook in detail wordt duidelijk gemaakt wat een goede slaaphygiëne is. Supplementen: een algemene uitleg over zin en onzin van supplementen met een pakket aan supplementen. Daarnaast enige uitleg over bewegen.

Een tweede Webinar (28′) toont concreet aan hoe je vlot met het programma kunt starten en dit ook kan volhouden. Deze Webinar zit vol tips en tricks, op het lijf geschreven van mensen met AD(H)D.

Bijkomend is er een lijst met essentiële voedingsproducten om in huis te hebben. Tot slot is er ook een lange boodschappenlijst met interessante voeding om uit te kiezen.

Ondertussen volgen een aantal honderden mensen ons programma. Enkelen daarvan getuigen over de ADD behandeling op deze website.

Schrijf u hier in voor ons behandelprogramma AD(H)D

About us

Ik ben klinisch psycholoog en psychotherapeut sinds 1988, ik werkte 18 jaar als psycholoog in een psychiatrisch ziekenhuis in een multidisciplinair team en ik heb mijn eigen groepspraktijk van psychologen sinds 2001.

Sinds 2012 specialiseer ik me in ADD bij volwassenen, zowel in het onderzoek als in de niet-medicamenteuze behandeling ervan. In functie van deze behandeling volgde ik ook een opleiding gezonde voeding.

FAQ

Hoeveel kost het programma?

De prijs van het online behandelprogramma houden wij bewust laag, opdat het voor iedereen toegankelijk is, namelijk éénmalig de prijs van één consultatie, 60 euro incl. Daarbij kunt u ons programma zolang en zoveel u zelf wil bekijken.

Verdienen wij aan de verkoop van de producten in het programma?

Neen, wij halen op geen enkele manier financieel voordeel uit dit programma, integendeel, we helpen u aan tips om de kosten zo laag mogelijk te houden bij de aankoop van de producten. Bijvoorbeeld door u aan te moedigen de prijzen van kwalitatief gelijkwaardige merken regelmatig met elkaar te vergelijken. Wij hebben geen enkele commerciële of andere band met om het even welk product, bedrijf of supplement dat we aanprijzen in ons programma.

Hoelang mag ik het online behandelprogramma gebruiken?

Zolang en zo vaak je het zelf nodig vindt zonder dat dit u extra geld kost. En je mag ons steeds mailen met vragen.

Werkt de behandeling meteen?

Neen het duurt toch wel drie à vier weken voor de eerste ADD klachten verminderen. Meestal moet men toch op 2 à 3 maanden rekenen voor het op kruissnelheid is. Bij mensen die al goed op hun voeding letten kan het veel vlugger gaan.

Is dit ADD programma evidence-based?

Het is gebaseerd op de weinige wetenschappelijke bewijzen die er bestaan en verder getoetst aan de ervaringen van honderden patiënten die het programma reeds volgen.

Wat houdt het programma ADD precies in?

 • Uitgebreide en gedetailleerde uiteenzetting over te vermijden/aan te bevelen voeding.
 • Overzicht en gedetailleerde uitleg over slaaphygiëne.
 • Een gezonde én betaalbare selectie van natuurlijke supplementen met uiteenzetting over het waarom van onze keuze, het juiste gebruik en de aankoop ervan.
 • Realistische en praktische toelichting om te bewegen en te sporten.
 • Video begeleiding om het programma te starten én vol te houden.
 • Gratis begeleiding per mail voor al uw bijkomende vragen.

Schrijf u hier in voor ons behandelprogramma AD(H)D

Gezonde en Veilige Behandeling voor ADHD|ADD

Volg thuis met behulp van gedetailleerde video’s en aankooplijstjes uw eigen programma om de ADD klachten te verminderen. Het programma is het eindresultaat van 13 jaar onderzoek, ontwikkeling en ervaring. Het veilig en gezond programma vermindert uw klachten zonder medicatie in te nemen. Met daarbij ook videobegeleiding om vlot te starten en vol te houden. Bevat ook lijstjes met aankooptips voor voeding bij ADHD en ADD.

De meest boeken over ADHD adviseren het gebruik van medicatie. Er is een veilige en gezonde behandeling van ADHD en ADD zonder medicatie.
Bestaat er een veilige en gezonde behandeling van ADHD zonder medicatie?

Wat krijgt u?

 • Gedetailleerd programma met videobegeleiding.
 • Gezond en veilig, zonder medicatie.
 • Ontwerp: expertisecentrum met 10 jaar ervaring.
 • Sinds 2016 steeds verder aangepast en verfijnd op basis van klinische inzichten.
 • Gratis individuele begeleiding per mail.
 • 90% van de patiënten die het volgen zijn tevreden tot zeer tevreden.

Bestaat er een veilige en gezonde behandeling van ADHD zonder medicatie? Ja, en patiënten kunnen dit programma online aankopen en thuis alles zelf uitvoeren.

Kostprijs

Het online behandelprogramma kost de prijs van één sessie bij de psycholoog, 60 euro incl.

Schrijf u hier in voor ons behandelprogramma AD(H)D

Online programma blijft permanent beschikbaar.

Reacties gesloten.