ADHD en ADD behandelen met ons online programma

Koop ons online behandelprogramma

Gezond. Efficiënt. Betaalbaar.

Wij ontwikkelden in 2016 een ADD behandelprogramma zonder medicatie om de klachten van ADD bij volwassenen te bestrijden. Het is gericht op het verbeteren van aandacht en concentratie, organiseren, stemming, slaaphygiëne, vlotheid in sociale contacten, organiseren enzoverder. Bevraging van onze patiënten die het programma volgen geeft goede resultaten. Bovendien maakt het onze patiënten ook gezonder en fitter.

€100 (incl. BTW)

Getuigenissen van patiënten

Wat houdt de ADD behandeling in?

ADD is een ontwikkelingsstoornis. Dit wil zeggen een aangeboren stoornis in de hersenen die niet te genezen valt. Behandeling ervan moet zich dus noodgedwongen en blijvend richten op het verminderen van de klachten.


Dit kan rechtstreeks op de hersenactiviteit of onrechtstreeks op de gevolgen van die hersenactiviteit in het dagdagelijkse leven. Hiernaast bespreken wij concreet een veilige en gezonde behandeling van ADD.


Ons eigen veilig en betaalbaar behandelingsprogramma maakt gezonder en fitter, en verbetert ook de meeste van de ADHD klachten. 35 jaar ervaring leerde ons een gezonde behandeling voor ADHD op punt te stellen.

Wat moet je doen?

Concreet bevat het programma: een eerste Webinar (42′) waarin het programma wordt uitgelegd. De juiste oliën en vetten, natuurlijke suikers, groenten en fruit, granen, soorten gezond ontbijt, soorten thee, alcohol en ander vocht. Ook in detail wordt duidelijk gemaakt wat een goede slaaphygiëne is. Een algemene uitleg over zin en onzin van supplementen. Tenslotte ook enige uitleg over bewegen. Benieuwd naar het webinar format? Bekijk dan zeker onze gratis webinar.

Hoe het programma starten en volhouden?

Klik op de knop 'koop nu' waarna u het programma kunt bekijken. Er is ook een extra Webinar toegevoegd om u te helpen het programma volledig op te starten en het ook vol te houden. Na enkele maanden zal het vanzelf gaan.

Werkt de behandeling meteen?

Neen, het duurt toch wel drie à vier weken voor de eerste ADD klachten verminderen. Meestal moet men toch op 2 à 3 maanden rekenen voor het op kruissnelheid is. Bij mensen die al goed op hun slaap en voeding letten en voldoende bewegen kan het vlugger gaan. De aanpassing aan de nieuwe voeding duurt nog langer, waardoor de klachten tot een jaar na de start van het programma nog verder kunnen dalen. De bedoeling is dat u dit programma levenslang aanhoudt.

Hoelang mag ik het online behandelprogramma gebruiken? U kunt het programma zolang gebruiken als u zelf wil.


Is de behandeling evidence-based?

Wetenschappelijk bewijs is er voor toediening van omega-3 vetzuren en het vermijden van voedseladditieven bij kinderen. Ook gaming in combinatie met sporten bij jonge kinderen (4-5 jaar) hebben een significant effect. Daarnaast heeft het toedienen van vitamine D-3 aan volwassenen een bewezen effectiviteit.

Als er al wetenschappelijk onderzoek is naar de effecten van alternatieve behandelingen voor ADD, dan gebeurt dat onderzoek meestal op één element (bv één supplement), zonder rekening te houden met algemene zaken als voeding, beweging en slaaphygiëne. Bovendien gebeurt dit meten van het effect van de alternatieve behandeling meestal op te korte termijn, bv. 10 weken.

Verdienen wij aan de verkoop van de producten in het programma?

Neen, wij halen op geen enkele manier financieel voordeel uit de producten in dit programma, integendeel, we helpen u aan tips om de kosten zo laag mogelijk te houden bij de aankoop van de producten. Bijvoorbeeld door u aan te moedigen de prijzen van kwalitatief gelijkwaardige merken regelmatig met elkaar te vergelijken. Wij hebben geen enkele commerciële of andere band met om het even welk boek, bedrijf, merk of voedingsproduct etc. dat we aanprijzen in ons programma.

ADD rechtsreeks behandelen

Behandeling kan bestaan uit het rechtstreeks beïnvloeden van de werking van de hersenen zelf. Daarvoor zijn er twee mogelijkheden: het nemen van medicatie (vaak methylfenidaat, verkocht onder verschillende merknamen) of het aanpassen van leefgewoontes (slaaphygiëne, voeding en bewegen).

De effecten van relaxatie, acupunctuur, mindfulness, bio-feedback, NLP, yoga, meditatie, enzovoorts op de hersenwerking bij ADD zijn niet wetenschappelijk bewezen. Er bestaat ook homeopathie, diëten, allerlei kruiden, speciale brillen, enz. Maar er is weinig of geen wetenschappelijk bewijs dat deze behandelingen ook effectief werken.

Krijgen we concreet voedingsadvies?

Aandacht voor juiste eetgewoontes verlengt het leven en verhoogt de kwaliteit ervan.

Het zorgvuldig en blijvend aanpassen van bepaalde leefgewoontes kan samen met enkele supplementen ervoor zorgen dat veel AD(H)D klachten verminderen.

Bij gebruik van medicatie kan de dosis hierdoor vaak verlaagd worden of in zijn geheel gestopt.

De juiste voeding wordt uitgebreid en in detail besproken in het behandelprogramma.

ADD klachten aanpakken

ADD behandeling kan ook onrechtstreeks, op de klachten zelf gericht worden. Men kan leren om minder uit te stellen, meer orde te hebben, beter om te gaan met tijd, zich beter te leren organiseren, constant in hyperfocus leren gaan enzoverder. Op het internet vindt men daarvoor zogenaamde ‘ADD-coaches’, ’therapeuten’, ‘begeleiders’, ‘counselors’… die meestal niet beschikken over het juiste diploma. Of die een getuigschrift op zak hebben dat werd afgeleverd door een schimmig opleidingsinstituut.

Er bestaan goede boeken

ADD behandeling: ons standpunt

De effecten van medicatie op ADD verschijnen bijna onmiddellijk en zijn soms spectaculair te noemen. Toch adviseren wij aan de arts om dit enkel voor te schrijven aan scholieren tijdens de lessen/studeren en bij studenten enkel tijdens de blok en de examens. Gezondheid of medicatie?

Als permanente hulp bij ADHD raden wij sterk aan om de slaaphygiëne, de voeding en het bewegen te verzorgen. Daarvoor ontwierpen wij een ADD behandelprogramma. Als u een positieve diagnose kreeg tijdens ons onderzoek krijgt u dit online programma gratis toegestuurd.

En verder? Voor het concreet aanpakken van uw dagelijkse klachten hoeft u geen ‘coach’ onder de arm te nemen. Er bestaan goede boeken waarmee u dit zelf kunt leren, stukje per stukje (zie foto).

Wetenschappelijk bewijs voor alternatieve ADD behandelingen

Wetenschappelijk bewijs is er enkel voor toediening van omega-3 vetzuren en het vermijden van voedseladditieven bij kinderen. Ook gaming in combinatie met sporten bij jonge kinderen (4-5 jaar) hebben een significant effect. Daarnaast heeft het toedienen van vitamine D-3 aan volwassenen een bewezen effectiviteit.

Als er al wetenschappelijk onderzoek is naar de effecten van alternatieve behandelingen voor ADD, dan gebeurt dat onderzoek meestal op één element (bv één supplement), zonder rekening te houden met algemene zaken als voeding, beweging en slaaphygiëne. Bovendien gebeurt dit meten van het effect van de alternatieve behandeling meestal op te korte termijn, bv. 10 weken.

Wat toont de klinische praktijk?

Concreet bevat het programma: een eerste Webinar (42′) waarin het programma wordt uitgelegd. De juiste oliën en vetten, natuurlijke suikers, groenten en fruit, granen, soorten gezond ontbijt, soorten thee, alcohol en ander vocht. Ook in detail wordt duidelijk gemaakt wat een goede slaaphygiëne is. Een algemene uitleg over zin en onzin van supplementen. Tenslotte ook enige uitleg over bewegen.

Een tweede Webinar (28′) toont concreet aan hoe je vlot het programma kunt starten en dit ook kan volhouden. Deze Webinar zit vol tips en tricks, op het lijf geschreven voor mensen met AD(H)D.

Bijkomend is er een lijst met essentiële voedingsproducten om in huis te hebben en die gemakkelijk te verkrijgen zijn in eender welke supermarkt. Tot slot is er ook een lange boodschappenlijst met interessante voeding om uit te kiezen.

Effecten van onze behandeling van AD(H)D klachten
 • Kalmer, meer lucide, met meer energie
 • De planning is beter
 • Meer zin in opruimen en aanpakken
 • Luisteren lukt beter, ook onthouden en een gesprek volgen
 • Minder aanvaringen of ruzie.
 • Depressief gevoel verebetert
 • Vlotter en aangenamer in sociale contacten
 • Aangepaste voeding en beweging maken gezonder, fitter en sterker
Effecten van het innemen van medicatie bij AD(H)D:

Het effect van medicatie op AD(H)D klachten is in sommige gevallen onmiddellijk en soms spectaculair. Klachten verdwijnen geheel of gedeeltelijk.


Er zijn echter veel vragen over het gebruik van medicatie bij AD(H)D.

Er is weinig betrouwbaar wetenschappelijk onderzoek naar de negatieve gevolgen van het gebruik van deze medicatie, zeker op langere termijn en bij volwassenen.

Sinds enige jaren adviseren wij niet meer aan artsen om medicatie voor te schrijven bij AD(H)D tenzij aan scholieren tijdens lessen en studeren en aan studenten tijdens de blok en examenperiode.

Veel van onze patiënten hebben moeite met de idee van het levenslang innemen van medicatie. Vaak ervaren patiënten in onze Praktijk hierbij een toenemende belasting voor lichaam en geest. Sommige mensen ervaren ook veranderingen qua persoonlijkheid door de medicatie.


Enkel een arts kan AD(H)D medicatie voorschrijven. Raadpleeg ten allen tijde uw huisarts.

U mag in geen geval medicatie innemen of veranderen zonder advies en voorschrift van uw arts! Koop in geen enkel geval medicatie via het internet!

Meest voorkomende bijwerkingen AD(H)D medicatie tijdens de opstart (1 à 2 weken):

 • Verminderde eetlust doet 1 à 2 kg afvallen.
 • Moeite met inslapen.
 • Misselijkheid
 • Droge mond, hartkloppingen of een versnelde hartslag, zweten, hoofdpijn
 • Nervositeit, of een gejaagd gevoel.
 • Toename van angst door de hartkloppingen.


Meer info nodig?

Bekijk onze FAQ

Bekijk onze gratis webinar

Deze webinar geeft antwoorden op de belangrijkste vragen die u heeft over de diagnosestelling en behandeling van ADD.

Korte screeningtest ADHD
Onderzoek AD(H)D
Gezond, veilig en betaalbaar behandelprogramma