Psychotherapie

Psychotherapie voor kinderen en volwassenen

Psychologische problemen kunnen u overspoelen of u een uitzichtloos gevoel bezorgen.

Wat is psychotherapie?

Psychotherapie voor kinderen en volwassenen in de Psychologenpraktijk bestaat uit  klassieke gesprekstherapie: dit zijn in een eerste fase verkennende gesprekken, vergezeld van concreet advies en begeleiding.  Daarna kan gekozen worden voor een psychotherapie.

Psychotherapie behelst vrij spreken, aangevuld met interpretaties en uitleg door de psychotherapeut.

Voor (jonge) kinderen die zich meer op hun gemak voelen te communiceren via spel of creatieve methoden staat er aangepast materiaal klaar bij de kindertherapeut.

Informeer u over Psychotherapie voor kinderen en volwassenen

Concrete uitleg over psychotherapie vindt u hier in de Psychologenpraktijk.

Kijk eens rond op onze website voor meer informatie over psychologische problemen, over onze aanpak en opleiding.

In een kennismakingsgesprek kunt u praten over wat u verwacht van een psychotherapie voor kinderen en volwassenen en hoe het zover kwam. U neemt de tijd om te beslissen of u een psychotherapie start, dan wel kiest voor advies of begeleiding. Uw psychologische problemen aanpakken is soms een uitweg naar enige controle over uw leven, uw relatie en uw werk.

Doorspreken in psychotherapie met iemand die zorgvuldig luistert kan zorgen voor enige rust, veiligheid en uitzicht op een beter leven.

Kiest u voor psychotherapie?
Ontdek hoe u kunt een geschikt psycholoog vinden in zes stappen

Wat doet psychotherapie?

Psychotherapie voor kinderen en volwassenen helpt u af van uw klachten en problemen. Daarvoor bent u op zoek naar een psycholoog.

Hoe gebeurt dit? Met psychotherapie leert u uzelf beter kennen. Door te spreken in psychotherapie kunt u de oorzaak van uw problemen leren kennen en begrijpen. Ook kan u zich daardoor vaak beter inleven in het standpunt van anderen.

Uw huidige toestand en situatie kunnen duidelijker worden. Herinneringen, emoties, dromen en verwachtingen worden soms meer begrijpelijk. Psychotherapie kan u helpen meer inzicht te verkrijgen in uw leven.

Uw leven kan zich geleidelijk ontvouwen in uw verhaal.

Psychotherapie voor kinderen en volwassenen: belangrijke vragen

Belangrijke relaties en momenten van uw leven leert u beter begrijpen door de psychotherapie. En het kan duidelijker worden hoe die verband houden met uw problemen. Naarmate de psychotherapie vordert, zal de psychotherapeut u meer kunnen adviseren.

Psychotherapie is meer

Een psychotherapie kan u ook helpen meer plezier te beleven in het omgaan met anderen. Of helpen uw eigen leven meer in handen te nemen, en meer bewuste keuzes te maken in liefde, werk, opleiding of ontspanning.

Na een psychotherapie blijven de onvermijdelijke moeilijkheden en onmogelijkheden van het leven. Maar met een psychotherapie kan u de dobbelstenen van uw leven misschien opnieuw opgooien.

Reacties gesloten.