Psychotherapie

Psychotherapie voor volwassenen en ouderen

In psychotherapie voor volwassenen en ouderen staan we vaak samen stil bij het moment, de fase in hun leven waarin men is beland. En gaat het vaak over andere keuzes maken. Psychologische problemen kunnen volwassenen en ouderen overspoelen of een uitzichtloos gevoel bezorgen.

Bij ouderen gaat het niet zelden over verwerken, over aanvaarden wat geweest is. Ook gaat het dikwijls over uitzoeken wat nog mogelijk en wenselijk is.  En over de beperkingen en eindigheid van ouderdom en leven.

Het helpt om terug overzicht te krijgen.

Psycholoog bij senioren en volwassenen

Wat is psychotherapie bij senioren en volwassenen?

Psychotherapie voor volwassenen in de Psychologenpraktijk bestaat uit verkennende gesprekken, vergezeld van concreet advies en begeleiding door de psychotherapeut.

Informeer u over Psychotherapie voor volwassenen en ouderen

Concrete uitleg over psychotherapie vindt u hier in de Psychologenpraktijk.

Kijk eens rond op onze website voor meer informatie over psychologische problemen, over onze aanpak en opleiding.

In een kennismakingsgesprek kunt u praten over wat u verwacht van een psychotherapie voor volwassenen en ouderen en over hoe het zover kwam.

U neemt rustig de tijd om te beslissen of u een psychotherapie start, dan wel kiest voor advies of begeleiding. Uw psychologische problemen aanpakken kan een uitweg betekenen naar enige controle over uw leven, in uw relaties en in uw werk.

Doorspreken in psychotherapie met iemand die zorgvuldig luistert kan zorgen voor rust, veiligheid en uitzicht op een beter leven.

Kiest u voor psychotherapie?
Ontdek hoe u kunt een geschikt psycholoog vinden in zes stappen

Wat doet psychotherapie?

Psychotherapie voor volwassenen en ouderen helpt u vooreerst af van uw klachten en problemen. Daarvoor bent u op zoek naar een psycholoog.

Hoe gebeurt dit? Met psychotherapie leert u uzelf beter kennen. Door te spreken in psychotherapie kunt u de oorzaak van uw problemen leren kennen en begrijpen. Ook kan u zich daardoor vaak beter inleven in het standpunt van anderen.

Uw huidige toestand en situatie kunnen duidelijker worden. Herinneringen, emoties, dromen en verwachtingen worden soms meer begrijpelijk. Psychotherapie kan u helpen meer inzicht te verkrijgen in uw leven.

Uw leven kan zich geleidelijk ontvouwen in uw verhaal.

Psychotherapie voor ouderen en

volwassenen: belangrijke vragen

Psycholoog voor senioren en volwassenen

Psychotherapie voor volwassenen en ouderen

Belangrijke relaties en momenten van uw leven leert u beter begrijpen door de psychotherapie. En het kan duidelijker worden hoe die verband houden met uw problemen. Naarmate de psychotherapie vordert, zal de psychotherapeut u meer kunnen adviseren.

Psychotherapie is meer

Een psychotherapie kan u ook helpen meer plezier te beleven in het omgaan met anderen. Of helpen uw eigen leven meer in handen te nemen, en meer bewuste keuzes te maken in liefde, werk, opleiding of ontspanning.

Na een psychotherapie blijven de onvermijdelijke moeilijkheden en onmogelijkheden van het leven. Maar met een psychotherapie kan u de dobbelstenen van uw leven misschien opnieuw opgooien.

Reacties gesloten.