ADHD|ADD Testonderzoek

Wat te verwachten?

Vaststellen van ADHD|ADD vereist een zorgvuldige diagnose. U kunt er wel een vermoeden hebben dat u ADD of ADHD klachten hebt op basis van wat u las of hoorde. Maar ADHD/ADD testonderzoek van concentratieproblemen gebeurt bij de psycholoog, neuroloog of psychiater.

Het gesprek was kort ( in vergelijking met andere diagnosetrajecten 😁) maar wel to the point. Ik denk dat Jan Schrans vrijwel elke relevante steen heeft omgedraaid waardoor ik wel vertrouwen heb in de diagnose.

Natalia

Het onderzoek duurt 2 uur (kan ook opgesplitst worden in twee keer één uur) en gebeurt ter plaatse of online. De tarieven kunt u vinden op onze contactpagina. Bij een positieve diagnose ontvangt u gratis (vanaf 21/2/22) een behandelingspakket en is er de mogelijkheid om verder begeleid te worden bij een collega. Voor testinterpretatie, verslaggeving, attesten, feedback en verdere vragen achteraf per mail worden geen extra kosten aangerekend.

Vanaf 21 februari 2022 krijgt u het online behandelprogramma gratis als er AD(H)D wordt vastgesteld tijdens ons onderzoek. Ons behandelprogramma AD(H)D is veilig en gezond en u kunt het volledig zelfstandig volgen.

Afspraak AD(H)D onderzoek volwassenen Nokere, Geraardsbergen of videocall

Afspraak onderzoek ADHD bij kinderen te Geraardsbergen of video-call

Koop hier uw doe-het-zelf-pakket AD(H)D Behandelprogramma

Ons expertisecentrum combineert 10 jaar ervaring met concentratieproblemen en ADHD|ADD met dertig jaar klinische ervaring in psychiatrie en eigen praktijk. Daarnaast maken wij gebruik van eenvoudige vragenlijsten en een uitgebreid gestructureerd interview.

Indien u het vermoeden van ADHD/ADD hebt dan gaan wij na of er daadwerkelijk sprake is van de ontwikkelingsstoornis ADHD/ADD.

Er wordt gepeild naar ADHD|ADD kenmerken en dit in uw omgeving (op het werk, in de partnerrelatie, het gezin en in de ruimere sociale context). Daarnaast gaan we aandacht besteden aan het begin en het verloop van de kenmerken ADHD|ADD. Hoe manifesteerden de klachten zich in de kindertijd, tijdens de tienerjaren, tijdens de volwassenheid…

Voor de kenmerken van ADHD|ADD die u vertoonde als kind kunt u eventueel navraag doen bij familie en vrienden. Oude schoolrapporten leren vaak ook veel; breng die dus zeker mee. Het is altijd interessant voor ons om een familielid of partner mee te brengen, maar niet iedereen wil dit.

FAQ

Mag een klinisch psycholoog psychodiagnoses stellen?

Volgens de wetgeving van 10/7/2016 kan een master klinisch psycholoog psychodiagnoses stellen.

Moet de diagnosestelling van ADHD gebeuren door een gans team?

Neen. Klinisch psycholoog is een zelfstandig gezondheidszorgberoep en een klinisch psycholoog (ook een klinisch orthopedagoog) kan dus zelf bepalen hoe hij diagnosticeert en welke diagnoses hij stelt.

Wij stellen zoals vele psychologen een klinische diagnose, zonder veel tests en alleen, waardoor we de prijs voor een onderzoek en ook de tijdsduur sterk kunnen drukken. Onze ruime ervaring in multidisciplinaire teams en met tests, helpt ons daar uiteraard bij.

Moeten huisartsen doorverwijzen naar een psychiater of neuroloog voor een diagnose ADHD?

Neen. Hoewel een kleine minderheid van de huisartsen dit nog steeds doet bij een diagnose door een klinisch psycholoog is dit niet nodig. De psychodiagnose van de klinisch psycholoog staat naast die van de psychiater of neuroloog. In geen enkel geval kan de arts eisen dat de klinisch psycholoog zich conformeert aan de diagnose van de arts of vice versa. Uiteraard kan een arts dus ook niet bepalen hoe de diagnose door een klinisch psycholoog gesteld wordt.

ADHD|ADD Testonderzoek

Bij een vermoeden van ADHD|ADD wordt u klinisch ondervraagd in ons ADHD|ADD Expertise-Centrum. Op het einde van het onderzoek, na twee uur, delen wij u de resultaten ervan mee. Wij geven kort behandelingsadvies en u krijgt van ons gratis (vanaf 21/2/22) een uitgebreid en gedetailleerd behandelprogramma mee dat u thuis online kunt blijven volgen. U krijgt een kladversie van het verslag mee naar huis. Er is de mogelijkheid om verder begeleid te worden door een collega in de Praktijk te Nokere of te Moerbeke-Geraardsbergen.

Andere klachten dan concentratieproblemen komen vaak samen voor bij ADHD|ADD. Vaak worden deze over het hoofd gezien of verward met ADD. Wij zoeken dit voor u uit.

Wat houdt het onderzoek juist in?

  • Gedetailleerd gestructureerd interview op maat.
  • Vragenlijst.
  • Korte bespreking van de diagnosestelling.
  • Uitgebreid verslag voor de behandelende arts of huisarts (maar enkel op uw vraag).
  • Attesten voor school, werkgever en/of mutualiteit/verzekeraar op uw vraag.
  • Gedetailleerde en uitgebreid online programma.
  • Opvolging via mail.

Afspraak AD(H)D onderzoek volwassenen Nokere, Geraardsbergen of videocall

Afspraak onderzoek ADHD bij kinderen te Geraardsbergen of video-call

Koop hier uw doe-het-zelf-pakket AD(H)D Behandelprogramma

Reacties gesloten.