Opleiding

Ervaring en opleiding van onze psychologen:

Onze opleiding psycholoog in psychologenpraktijk JoVo voor master klinische Psychologie volgden wij aan Universiteit Gent. Daarna deden wij bijkomende opleidingen psychotherapie.

MAAK EEN AFSPRAAK ONLINESabine Vranken, klinisch psycholoog, kinderpsycholoog, jongerentherapeut

Sabine Vranken, kinderpsycholoog, psycholoog Oudenaarde, psycholoog Waregem, kindertherapeut
Kinderpsycholoog Sabine Vranken

Ik ben Sabine Vranken.

In 1993 studeerde ik af als klinisch en ontwikkelingspsycholoog aan de Universiteit Gent. Ik kon onmiddellijk aan de slag als licentiaat in de orthopedagogie in een voorziening voor mensen met een mentale beperking. Ik deed er ervaring op in het leiden van teams en het opstellen van behandelingsplannen.

In 1996 maakte ik de overstap naar het onderwijs. Een kleine twintig jaar werkte ik in het CLB als psycholoog in het lager en middelbaar onderwijs. Al deze jaren heb ik met veel passie leerlingen, ouders en leerkrachten begeleid. In 2015 werd ik er directeur. Vanaf 2010 werk ik daarnaast ook als zelfstandig psychotherapeut.

Levenslang leren draag ik hoog in het vaandel. Gedurende mijn loopbaan volgde ik verschillende langdurige en kortdurende opleidingen.

Zo verdiepte ik mij in de gedragstherapie en de ratio-emotieve therapie. Omdat ik graag werk met leerlingen met gedragsmoeilijkheden volgde ik ‘LSCI’ en ook een jaaropleiding ‘Geweldloos Verzet en Nieuwe Autoriteit’.

In 2002 volgde ik een driejarige opleiding oplossingsgericht werken volgens het Solution Focused Milwaukee model. In 2008 volgde de vierjarige opleiding tot psychotherapeut in oplossingsgerichte therapie aan het Korzybski Instituut te Brugge.

Ik draag het oplossingsgericht gedachtegoed verder uit door het geven van workshops en vormingen. Daarnaast begeleid ik teams met als doel de onderlinge positieve interacties te stimuleren. Dit doe ik onder andere aan de hand van Open Mind. Dit is een oplossingsgericht interactiespel dat ik mee ontwikkelde aan het Korzybski Instituut.

In 2015 publiceerde ik samen met Paulina Koeman het boek ‘Wat kan je van stokstaartjes leren?, Interventietechnieken voor oplossingsgericht werken met kinderen en jongeren’.

Mensen die met me werken waarderen me om mijn enthousiasme, gedrevenheid en positieve ingesteldheid. Dit vind ik terug in de Psychologenpraktijk van Jan Schrans.

MAAK EEN AFSPRAAK ONLINEJan Schrans, Klinisch psycholoog, Psychotherapeut en Psychodramaturg

Opleiding psycholoog in psychologenpraktijk JoVo

Licentiaat (master) klinische en ontwikkelingspsychologie (onderscheiding) aan Universiteit Gent sinds 1988.

Opleiding Psychotherapie

Bijkomende driejarige opleiding psychotherapie, richting gezinstherapie aan het Leuvens Instituut voor Systeem georiënteerde Therapieën. Tevens specialisatie Psychodrama aan Universiteit Gent, postgraduaat.

Jan Schrans was gastdocent psychotherapie/psychodrama met jongeren aan Universiteit Gent, Faculteit psychologie, Vakgroep Ontwikkelingspsychologie en Vakgroep Orthopedagogie.

Beroepsvereniging

Deze opleiding psycholoog in psychologenpraktijk JoVo resulteerde in een erkenning als participant in de Belgische School voor Psychoanalyse (www.bsp-ebp.be) in 2004. Verder is Jan Schrans lid van de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen (www.vvkp.be) en de Belgische Federatie voor Psychologen (www.bfp-fbp.be). 25 jaar ervaring ondertussen heeft deze psychotherapeut met jongeren & volwassenen.

Psychiatrie

Van 1992 tot 2010 werkt hij in een gespecialiseerd ziekenhuis te Pittem  als klinisch psycholoog en psychotherapeut.

Naast de meer courante klachten en problemen heeft hij ook achttien jaar ervaring met jongeren en volwassenen met zeer ernstige problemen (anorexia, zelfmoord, automutilatie, psychose,…).

Tevens kan hij daardoor beter inschatten of een psychotherapie dan wel een opname in een ziekenhuis nodig is.

Psychotherapie met jongeren

Bovendien heeft hij veel ervaring in het behandelen van jongeren. Hij werkte 18 jaar op de jeugdafdeling van een psychiatrisch ziekenhuis.

Zijn specialiteiten zijn o.a. eetproblemen, ADD en ADHD bij jongeren, psychose en autisme bij tieners.

Psychologenpraktijk

Sinds 2001 heeft hij een eigen privé Psychologenpraktijk.

MAAK EEN AFSPRAAK ONLINE

Ruth Six, klinisch Psycholoog en Kindertherapeut

Kindertherapeut en kinderpsycholoog bij psychologenpraktijk JoVo te noker. Kindertherapie bij kindertherapeut.
Kinderpsycholoog bij psychologenpraktijk JoVo

Werkzaam in de psychologenpraktijk is ook kinderpsycholoog Ruth Six

Opleiding

Master klinische psychologie (onderscheiding) aan Universiteit Gent.
Psychodrama bij het Centrum voor Psychodrama en Psychotherapie. Permanente vorming psychoanalytische therapie met kinderen en jongeren aan Universiteit Gent. Psychoanalytische Kindertherapie aan Universiteit Gent.

Ervaring en opleiding psycholoog in psychologenpraktijk JoVo voor kinderen

Haar passie en beroep is kinderen afhelpen van hun psychologische problemen. Tijdens haar vrijwilligerswerk in verschillende organisaties en landen ontdekte zij haar passie voor werken met kinderen:

  • In MPI Levenslust hielp zij kinderen met emotionele en gedragsmoeilijkheden.
  • Zij begeleidde klassen en deed schoolervaring op in het Oasecentrum.
  • Zij werkte in een meisjestehuis in Bolivia met kinderen in diepe nood.
  • Nog steeds superviseert zij klassen in het Beroepenhuis.

Zij werkt nu als zelfstandig kinderpsycholoog-kindertherapeut in de JOVO-psychologenpraktijk. Zij voorziet kindertherapie voor kinderen tot 13 jaar.

MAAK EEN AFSPRAAK ONLINE

Reacties gesloten.