Angstaanval behandeling

Paniekaanval: hulp biedt een uitweg

In de Psychologenpraktijk trachten we uw angsten te begrijpen vanuit uw eigen geschiedenis, omgeving en persoon.

In tegenstelling tot sommige andere therapieën is het niet onze bedoeling dat u bij angstaanval behandeling geconfronteerd wordt met uw angsten.


Evenmin streven we ernaar om uw angst weg te duwen, te ontkennen of te minimaliseren. In de psychotherapie van de Psychologenpraktijk treedt u de angst tegemoet. Angstaanval behandeling? Overwin angst met paniekaanval behandeling

Angstaanvallen aanpakken

U tracht in psychotherapie als het ware te spreken met uw angstaanval, deze onder ogen te zien. De psycholoog helpt u daarbij. Waardoor de paniekaanvallen verminderen. In plaats van al uw tijd te besteden aan het vermijden van een angstaanval krijgt u de tijd voor leuke en zinvolle dingen.

Een angstaanval was eerst iets dat uw leven vergalde. In de loop van een psychotherapie leert U te verlangen naar het leven. Het leidt tot uw leven in eigen handen nemen, tot initiatief en plezier.

Paniekaanval en angstaanvallen: oorzaak en symptomen

Hoe angst kwijt geraken?

  • Ontstaan vaak bij grote en plotse veranderingen in uw leven.
  •  Zware stress zorgt bij U voor lichamelijke en psychische problemen.
  • U voelt zich nerveus, depressief, heeft concentratieproblemen en fysieke klachten.
  •  De klachten houden vaak tot zes maanden aan, ook al is de oorzaak weg.
  • Uw angstaanval of paniekaanvallen wordt meestal vooral lichamelijk ervaren.
  • Een interne spanning waarbij U soms de indruk heeft gek te worden.
  •  Een oplossing lijkt onmogelijk. U voelt er zich hulpeloos tegenover.
  •  Zo’n angstaanval haalt uw leven soms totaal overhoop.

Paniekaanval behandeling kan dit probleem verhelpen.

Angstaanval: wat te doen

Het typische van een paniekaanval is precies de moeilijkheid om deze zelf te begrijpen, te verklaren. Angstaanvallen of paniekaanvallen blijven zonder psychotherapie dikwijls onverklaarbaar en ongrijpbaar.

Haat, kwaadheid, jaloezie, verdriet of vrees: deze emoties hebben meestal een duidelijke betekenis. U bent verdrietig voor uw hond die dood is, kwaad op uw baas, jaloers op uw beste vriendin. Emoties kunnen zeer onaangenaam zijn, maar meestal kunt u er een naam en woorden aan geven. Vaak ook kunt u er iets aan doen. Angstaanval behandeling? Overwin angst met paniekaanval behandeling.