Concentratie-

problemen

aanpakken


Onze Psychologenpraktijk is gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van concentratieproblemen en ADHD. Jouw concentratieproblemen kunnen een heel andere oorzaak hebben dan ADHD.

ADD en ADHD: een juister omschrijving.

Bij ADD of ADHD denkt u aan hyperactiviteit, concentratieproblemen en

impulsiviteit. Maar het is ingewikkelder dan dit. Een juiste diagnose stellen

is vaak moeilijk. Toch is dit bij ADHD belangrijk. Ook volwassenen

sukkelen soms al hun leven lang met ADHD.  Zonder dat dit juist

ingeschat en aangepakt werd als kind. Uw arts kan een lichamelijk onderzoek

uitvoeren, en een klinisch psycholoog het psychologisch onderzoek.

Oorzaken Van concentratieproblemen

Misschien heb je problemen met aandacht of concentratie omdat je last hebt van een burn-out. Of kun je je gedachten er niet bij houden door partnerrelatieproblemen. Of omdat je je zorgen maakt over de kinderen. Of schuilt er een depressie onder je concentratiestoornissen? Ook mensen met een verslaving aan bijvoorbeeld alcohol of pillen lijden vaak aan een gebrekkige concentratie.

Concentratie en andere problemen

Concentratieproblemen gaan vaak samen met een depressie, relatieproblemen, angstaanvallen, burn-out. Vaak verdwijnt een concentratiestoornis als dit onderliggende probleem met psychotherapie behandeld wordt. Maar omgekeerd wordt ADHD vaak als depressief zijn, burn-out, C.V.S., manisch depressief of borderline gediagnosticeerd. Het is dus heel belangrijk om de juiste diagnose te stellen zodat de juiste behandeling toegepast kan worden. Tenslotte kan ook ADHD of ADD (d.w.z. ADHD van het onoplettende type) aan de basis liggen van ernstige concentratiestoornissen.

Concentratieproblemen en ADHD onderzoeken

Volwassenen kunnen hun concentratieproblemen laten onderzoeken en behandelen in onze Psychologenpraktijk Psycholoog-JoVo. Een zorgvuldige diagnose helpt. In onze Psychologenpraktijk werken masters klinisch psychologen met heel veel ervaring in al deze problemen en in vele andere. Wij kunnen op korte termijn zonder veel testen of hoge kosten uitzoeken wat de oorzaak is van jouw concentratiemoeilijkheden.

Behandelen van concentratieproblemen en ADHD

Als u vermoedt dat uw concentratieproblemen veroorzaakt worden door AD(H)D, dan hebben wij hiervoor een betaalbaar en praktisch online behandelprogramma. Wij behandelen ADD/ADHD al vele jaren. Maar zoals gezegd: niet alleen mensen met ADHD hebben last van concentratiestoornissen. Vooraleer te beslissen over een behandeling voor concentratieproblemen dient dus eerst een zorgvuldige diagnosestelling te gebeuren.

Concentratieproblemen en ADHD bij kinderen

Kinderen vanaf acht

jaar worden onderzocht door collega Sabine Vranken.

Bekijk onze gratis webinar

Deze webinar geeft antwoorden op de belangrijkste vragen die u heeft over de diagnosestelling en behandeling van ADD.

Korte screeningtest ADHD
Onderzoek AD(H)D
Gezond, veilig en betaalbaar behandelprogramma