Depressie behandeling en behandeling van angst: investeren helpt!

Depressiebehandeling en angstaanval behandeling: het investeren in deze behandelingen door de overheid werpt zijn vruchten af.

Behandeling van depressie en angst rendeert.

Geld vrijmaken voor depressie behandeling en angst  rendeert. Een op 13 april gepubliceerde studie in het gerenommeerde tijdschrift “The Lancet Psychiatry” leert dat budget vrijmaken voor behandeling van psychologische problemen van depressie en angst geld opbrengt.

Depressie behandeling: ook een economische factor

Recente geruchten vanuit het ministerie laten uitschijnen dat het op de tafel liggende voorstel om psychotherapie terug te betalen geannuleerd wordt om budgettaire redenen. Het gepubliceerde artikel in The Lancet spreekt dit tegen. Geld in psychotherapie stoppen zou geld opbrengen.

Kosten in U.S.A. ten gevolge van angst en depressie.

Jaarlijks kosten deze psychologische problemen de Verenigde Staten ongeveer 1 biljoen dollar.  Volgens het WHO investeren regeringen wereldwijd veel te weinig in geestelijke gezondheidszorg. Gemiddeld stopt men 3% van het budget voor medische zorgen in de zorg aan mensen die het psychisch moeilijk hebben.

Honderden miljoenen mensen in de wereld hebben mentale problemen zonder dat ze toegang hebben tot een behandeling. Dat is dus niet alleen een gigantisch probleem van elementaire gezondheidszorg, maar ook van economische en sociale ontwikkeling.

Psychische klachten nemen toe, investeren helpt.

Bovendien nemen deze psychische problemen met de dag toe, in alle landen. Klachten als angst en depressie zijn tussen 1990 en 2013 met 50% gestegen.

Een studie in 36 landen gedurende 15 jaar levert spectaculaire resultaten op: een investering van 150 miljard dollar zorgt voor een verhoogde economische activiteit die 400 miljard dollar oplevert en een verbeterde geestelijke gezondheid die zorgt voor 310 miljard return.

Actie is nodig.

De Wereldbank en het WHO brachten op 13 en 14 april laatstleden politici, clinici en academici samen om deze kwestie te bespreken. Voorlopers zijn Brazilië, Ethiopië en Zuid-Afrika.

Lees verder hierover in studie depressie en angstbehandeling W.H.O.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *