Onderzoek bij kinderen ADD behandeling

Oproep onderzoek ADHD|ADD: proefpersonen gezocht

Kinderen gezocht voor Onderzoek Pycnogenol bij ADHD|ADD

Momenteel loopt er een grootschalig onderzoek. En dit vanuit het labo NatuRa. Van het departement Wetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen. Dit gebeurt in samenwerking met het UGent, Universiteit Wageningen (Nl), UZ Antwerpen, ZNA.

Wat onderzoekt men bij ADHD|ADD?

Klinisch en Wetenschappelijk richt het onderzoek zich op de behandeling ADHD door middel van Pycnogenol. Extractie van dit middel gebeurt uit de Franse pijnboom. De bedoeling hiervan is om de behandelingseffecten op ADHD te vergelijken met methylfenidaat en een placebo.

Behandeling ADHD|ADD: onderzoek voor wie en hoe?

In totaal onderzoekt men 144 kinderen met ADHD|ADD tussen 6 en 12 jaar oud. Dit onderzoek loopt 10 weken lang. Daarbij gebeurt onderzoek van het bloed, urine, faeces en ook via vragenlijsten. Daarbij gaat men het gedrag van ADHD|ADD kinderen na. En ook hun immuniteit, oxidatie stress en bijkomende klachten.

Doelstelling onderzoek ADHD

Onderzoek bij kinderen ADD behandeling
Onderzoek behandeling ADD

Bedoeling is om de oorzaken van ADHD en ADD beter te begrijpen. En om via een aangepaste voeding met natuurlijke supplementen (en niet via medicatie) de klachten te verminderen.

Wat kunnen de kinderen van het ADHD|ADD onderzoek verwachten?

U kunt gratis deelnemen aan de behandeling van tien weken. Maar de (grotendeels terugbetaalde) consultatie na tien weken betaalt u wel. Een arts onderzoekt de gezondheid van uw kind nauwkeurig. En dit gedurende verschillende onderzoekingen.

Gratis diensten

Pycnogenol supplementen stellen zij gratis ter beschikking (op eigen initiatief en verantwoordelijkheid). En bij elk van de twee consultaties voor bloedafname ontvangt uw kind twee filmtickets, dus vier in totaal. Ook neemt een zeer ervaren kinderverpleegkundige het bloed af. Misschien heeft uw kind niet direct voordeel aan het onderzoek. Maar het kan belangrijk zijn voor kinderen in de toekomst.

Meer info via uw huisarts, of tel. 03/265 27 06
Per mail: annelies.verlaet@uantwerpen.be.

Test hier uw algemene kennis over wat ADHD|ADD is

[maxbutton id=”4″]


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *